Завалюють масою: Арестович заявив, що росія готується перекинути 10 тисяч добровольців

Добровольців може бути накопичено до середини травня
Завалюють масою: Арестович заявив, що росія готується перекинути 10 тисяч добровольців
Російські військові, окупанти / Фото: Getty Images
2 Травня 2022, 07:50
читать на русском

Росія готує Україні "зерг раш" та готується перекинути на нашу територію близько десяти тисяч добровольців. У нового "гарматного м'яса" немає шансів вижити у війні з Україною.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Я виходжу з гіпотези (можливо вона зміниться), що гаврики до 9, 10 травня видихаються. Що далі? Я ось натурально сиджу і гадаю, що далі? Ставлю себе місце противника і намагаюся думати. Деякі ознаки вказують, що нам готують "зерг раш". Це комп'ютерна гра популярна. Там є така нація зерги – комахи. І оскільки земляни та ще одна нація б'ють високотехнологічним, то ці просто масою завалюють, - пояснив він.

За словами Арестовича, наразі росія намагається поповнювати піхотні підрозділи російської армії. Але там не спеціалісти, не артилеристи, не танкісти. Ворог набирає декласові елементи, яких одягають у старий камуфляж, дають чоботи 51-го року, автомат - 47-го та каску - 43-го року. Після цих недовояк "героїчно посилають у бій".

Що найдивовижніше? Нині уважно. Добровольців вистачає. Їх багато. Вони мають одну велику гідність, вірніше дві, їх багато і вони добровольці. І маса недоліків, яка полягає в тому, що вони нічого не вміють, військової сили не представляють, а представляють тільки живу силу, але це теж ненадовго. 30% з тих, що зайшли, протягом двох тижнів тільки живі та на полі бою. Частина розбіглася, частину знищено, - розповів він.

Арестович прогнозує, що цих добровольців може бути близько десяти тисяч.

За моїми прикидками, за сумою даних, я бачу, що добровольців може бути накопичено до середини травня 10 тисяч. І ось вони героїчно кудись підуть. Запитання куди? І це буде схожим на вторгнення китайських добровольців у корейській війні, коли вони хвилями зупиняли високотехнологічну армію. Але тільки є дві великі різниці: в тому, що два нулі треба відібрати і вийде десяток тисяч.

Я ось думаю вони там Кремлі зовсім збожеволіли? Ось вони кинуть на нас цих людей. З якою метою? Ми перемололи елітні російські дивізії, що нам ці добровольці. Встигай міняти стволи кулеметів, що називається. Ми їх знищимо, - наголосив він.

1