Завтра у Києві зустрінуться Зеленський і Джонсон

Обговорюватимуть шляхи деескалації довкола України
Завтра у Києві зустрінуться Зеленський і Джонсон
Борис Джонсон (фото: Associated Press)
31 Січня 2022, 18:50
читать на русском

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон завтра відвідає Україну. Перед своїм візитом, сьогодні, він зателефонує президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це пише Liga.net з посиланням на речника президента Сергія Никифорова.

Джонсон поговорить з Путіним сьогодні у другій половині дня. Після чого, на наступний день прем'єр прибуде до України з разом із британським головою МЗС, пише видання  Independent.

Я збираюся сказати президенту Путіну, що нам усім необхідно відійти від краю... Будь-яке вторгнення в Україну, за межі територій, які Росія вже захопила у 2014 році, буде абсолютною катастрофою для світу і насамперед для Росії, - зазначив Джонсон.

Крім того, сьогодні ж на брифінгу глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що днями Україну одночасно відвідають прем'єр-міністри Великої Британії Борис Джонсон, Польщі Матеуш Моравецький, Нідерландів Марк Рютте.

Буквально днями у нас у Києві будуть одночасно прем'єр-міністри Великої Британії, Польщі, Нідерландів. Постійно прибувають міністри закордонних справ. Мій грецький колега вже в Україні, мій колега з Нідерландів - вже практично на шляху. Так само і моя британська колега, - розповів міністр.

За словами Кулеби, глави дипломатії низки центральноєвропейських країн також перебуватимуть в Україні наступного тижня.

Паралельно тут буде візит міністрів закордонних справ Німеччини та Франції, які виконують роль посередників у Нормандському форматі, - додав глава МЗС.

Нагадаємо, цього тижня у Києві очікують також на візит глави Туреччини Реджеба Таїпа Ердогана.

Читайте також

1