Завтра в Україну прилетить Ердоган: підпишуть низку угод

Найважливішим з них є договір про зону вільної торгівлі
Важливо
Завтра в Україну прилетить Ердоган: підпишуть низку угод
Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Ердогана. Квітень 2021 року (фото: прессслужба ОП України)
2 Лютого 2022, 19:17
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна та Туреччина підпишуть угоду про зону вільної торгівлі в присутності двох президентів – Володимира Зеленського та Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це йшлося на засіданні уряду.

Уряд затвердить чотири угоди з Туреччиною:

  • рамкову угоду щодо співробітництва у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях,
  • співробітництво у сфері молодіжної політики,
  • зміни до угоди, які стосуються посилення співробітництва між правоохоронними органами країн,
  • угода про ЗВТ.

Слова Шмигаля підтвердив міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муша, якого цитує Reuters.

Туреччина та Україна підпишуть угоду про вільну торгівлю в четвер, коли президент Тайіп Ердоган прибуде з візитом до Києва на тлі напруженості у відносинах між Україною та Росією, - заявив міністр.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що виступає за мир між Росією та Україною та запропонував посередництво між країнами для збереження миру на Донбасі.

Ердоган зазначив, що Туреччина виступає за встановлення миру у регіоні  та наголосив на важливості цього факту для Туреччини через занепокоєння за долю "кримських тюрків" — кримськотатарського народу.

Також Ердоган запропонував президентам Росії та України Володимиру Путіну та Володимиру Зеленському зустрітися в Анкарі, аби провести перемовини.

Читайте також