Зеленський 6-7 липня відвідає Литву

Заплановані переговори з президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Президентом Євроради Шарлем Мішелем
Головне
Зеленський 6-7 липня відвідає Литву
Зустріч президента України та президента Литви Фото: Офіс президента
5 Липня 2021, 19:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський 6-7 липня відвідає з візитом Литовську Республіку з метою участі у 4-й міжнародній Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться у Вільнюсі.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Під час візиту також заплановане проведення переговорів Зеленського з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Крім того, в межах візиту Зеленський, на запрошення Президента Литовської Республіки, візьме участь в урочистих заходах з нагоди Дня державності Литви.

Нагадаємо, 3 травня президент України Володимир Зеленський підписав спільну декларацію з президентами Польщі, Естонії, Латвії та Литви. У декларації глави держав висловили необхідність підтримки свободи, суверенітету, територіальної цілісності, демократії, верховенства права, рівності та солідарності в країнах, а також розуміння та підтримку до прагнень усіх націй регіону.

Раніше, 18 березня до Києва з офіційним візитом прибув президент Литви Гітанас Наусєда. Він виступив перед нардепами у Верховній Раді та провів перемовини з вищим керівництвом нашої держави.

Читайте також