Зеленський анонсував появу "економічної конституції"

Уряд почав роботу над економічною стратегією до 2030 року
Зеленський анонсував появу "економічної конституції"
Президент Зеленський (фото: Офіс президента)
6 Листопада 2020, 12:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у презентації економічного аудиту країни і векторів розвитку до 2030 року.

Цей удит Зеленський назвав знаковим моментом для кожного українця.

Трансляція заходу велася Офісом президента:

Україна не хвора. Весь цей час вона була занадто скромна. Соромилася мріяти... Аудит - аналіз наших комплексів, - заявив президент під час виступу.

Він повідомив, що уряд уже почав роботу над економічною стратегією до 2030 року. За його словами, ця стратегія має отримати схвалення громадян та стати "економічної конституцією".

Знаю, що уряд уже почав над цим активно працювати. Залучили багатьох експертів, представників бізнесу, громадськості, міжнародних аналітиків і вчених, - сказав Зеленський (досьє).

Він наголосив, що стратегія має головним планом і дорожньою картою для всіх гілок влади в Україні.

Читайте також

Крім того, він прокоментував і проведення економічного аудиту держави за попередні 30 років. За словами глави держави, вперше провели комплексний аналіз, щоб зрозуміти, де саме та яких саме помилок допустили протягом цих років.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України визначив 30 пріорітетних напрямків, які розвиватимуться в Україні і мають бути реалізовані до 2030 року.

Денис Шмигаль (досьє) під час презентації Економічного аудиту України зазначив, що за оцінкою уряду, Україна втратила 1 трлн доларів ВВП через постійну зміну векторів і корупцію.

1