Зеленський чекає остаточної відповіді від Байдена з приводу НАТО

Президент також жалкує, що Байден не зміг зустрітися з ним напередодні саміту
Головне
Зеленський чекає остаточної відповіді від Байдена з приводу НАТО
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
14 Червня 2021, 17:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розраховує отримати остаточну відповідь від президента США Джо Байдена щодо Плану дій щодо членства в НАТО для України.

Про це Зеленський повідомив під час спільного інтерв’ю Reuters, Associated Press і Agence France-Presse.

Агенція Reuters опублікувала основні тези інтерв'ю Зеленського.

Президент України Володимир Зеленський у понеділок заявив, що хоче чіткого "так" чи "ні" від президента США Джо Байдена щодо надання Україні плану вступу до військового союзу НАТО, - йдеться у повідомленні Reuters.

Зеленський в інтерв'ю сказав, що жалкує, що не зустрівся з Байденом до його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, - повідомляє AFP.

Також президент зауважив в інтерв'ю, що США могли б надати економічну підтримку Україні.

Президент України повідомив, що Росія затягує процес з організації зустрічі між ним і президентом Володимиром Путіним без чітких причин.

Читайте також


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США.

1