Зеленський дізнався про вирок Стерненку після суду - Аваков

Міністр запевняє, що президент не стежив за справою активіста
Важливо
Зеленський дізнався про вирок Стерненку після суду - Аваков
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
2 Березня 2021, 09:59
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський дізнався про вирок активісту Сергію Стерненку після засідання суду - із повідомлень у засобах масової інформації.

Про це в ефірі програми "VIP з Наталією Мосейчук" сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Ми з ним (президентом. - Ред.) зідзвонились у день, коли оголошувався вирок. Я про це дізнався, тому що в Одесі запросили багато сил поліції. Ми побачили, що там відбувається радикалізація процесу, який чомусь тривав п’ять років, а зараз – фінал. А Зеленський дізнався про все, коли ввечері у пресі з’явилась інформація, - стверджує міністр.

Читайте також

Також Аваков вважає, що засуджений Стерненко не є героєм, а "вигадав собі образ бунтаря".

Не треба називати революціонерами тих, хто придумав собі образ бунтаря. Якщо говоримо про того ж Стерненка… в чому ж його героїзм? Може він на фронті був? Може він в найважчі моменти на Майдані в 2014 році був? Ні. Він з'явився на самому фініші Майдану. Він відзначився при різних протестах з гострою критикою. Чи, може у нього є досвід якихось хороших звершень? Я не хочу вірити лозунгам і не хочу вірити маскам і міфам я хочу бачити конкретику, – сказав Аваков.

Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років в'язниці. Вони просять перевести засудженого до Києва.

Адвокат Стерненка Масі Найєм подав заяву на ім’я керівника Одеського СІЗО Чишкали Сергія Миколайовича. Правозахисники просять перевести засудженого активіста з Одеси до Києва, оскільки перебування в одеському СІЗО може загрожувати його життю.

Згодом адвокат заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

1