Зеленський доручив РНБО розглянути питання реформування "Укроборонпрому"

Глава держави підтримав пропозицію про збільшення частки підприємств концерну
Зеленський доручив РНБО розглянути питання реформування "Укроборонпрому"
ДК “Укроборонпром” (фото: УНІАН)
28 Січня 2021, 20:51
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів робочу нараду щодо реформування державного концерну "Укроборонпром". Глава держави доручив Раді національної безпеки та оборони найближчим часом розглянути питання реформування концерну.

Про це повідомляє Офіс президента.

Так, Зеленський (досьє Володимира Зеленського) доручив секретареві РНБО Олексію Данілову підготувати та винести питання реформування "Укроборонпрому" на розгляд на засіданні вже в лютому.

Також під час зустрічі генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв презентував дорожню карту реформування концерну та доповів про перші результати підготовки до його трансформації в сучасні холдинги з ефективною системою корпоративного управління.

Читайте також

Зазначається, що глава держави підтримав пропозицію про збільшення частки підприємств "Укроборонпрому" у державному оборонному замовленні під час погодження та затвердження цього документа на 2021 рік, а також доручив профільному віцепрем'єр-міністру Олегу Уруському прискорити підготовку підзаконних нормативно-правових актів для імплементації Закону України "Про оборонні закупівлі".

Маємо структурно перебудувати державний оборонно-промисловий комплекс. Необхідно запровадити сучасну модель корпоративного управління на підприємствах "Укроборонпрому", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що концерн "Укроборонпром" наполягає збільшити частку держпідприємств у розподілі оборонного замовлення для потреб українських силовиків.

1