Зеленський доручив уряду за місяць розробити нові тарифи на світло

Кабмін має знайти кінцевих власників всіх операторів систем розподілу електроенергії
Головне
Зеленський доручив уряду за місяць розробити нові тарифи на світло
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
30 Серпня 2021, 13:50
читать на русском

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загроз в енергетичній сфері". Уряду доручили за місяць встановити нову та справедливу ціну на електроенергію.

Глава держави 28 серпня підписав відповідний указ №452/2021.

Згідно з указом, у Кабінету міністрів є два тижні, аби проаналізувати структури власності всіх операторів систем розподілу електроенергії та постачальників універсальних послуг та встановити кінцевих бенефіціарів.

Крім того, до 31 серпня уряд з Фондом держмайна повинні виключити обленерго, у яких є державні акції, з переліку об'єктів для приватизації. Акціями управлятиме Міністерство енергетики.

Також буде проведена перевірка на підприємства, які розподіляють природний газ. А "Донецькоблгаз" хочуть передати в управління "Нафтогазу".

Уряду доручили підготувати законопроєкти про заміну "зеленого" тарифу, передачу боргів облгазів, про корпоратизацію "Енергоатому" та створення енергетичної біржі.

За наполяганням РНБО, до 30 вересня Кабмін має розробити та затвердити справедливий тариф на електроенергію для побутових споживачів. Уряд також має забезпечити перехід від товарного до фінансового механізму покладання спеціальних обов'язків учасників ринку із забезпеченням доступності електроенергії для побутових споживачів від 1 жовтня 2021 року.

Більше про тарифи на електроенергію читайте у нашому матеріалі: Останній місяць світла у платіжці за 1,68 грн - що буде з тарифами

Читайте також

1