Зеленський хоче перевірити подібні об'єкти до харківського будинку для літніх людей

Президент зазначив, що до таких об’єктів є багато питань
Зеленський хоче перевірити подібні об'єкти до харківського будинку для літніх людей
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
22 Січня 2021, 16:47
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що в Україні потрібно провести аудит об’єктів, у яких потенційно можуть статися такі трагічні ситуації, як у харківському будинку для літніх людей.

Про це повідомили в Офісі президента.

За словами президента, це питання не врегульоване в державі, тому ми й бачимо такий випадок (пожежа, внаслідок якої загинуло 15 осіб). Зараз Національна поліція знайшла у Харкові вже шість подібних об'єктів. Вони різні, а деталі ще з'ясовуються щодо їхнього функціонування.

Думаю, що треба ставити завдання по всій країні знайти такі об’єкти, щоб ми про них знали, а не дізнавалися в такі трагічні моменти, коли стаються пожежі і втрачено 15 людей, - зазначив Зеленський.

Читайте також

Глава держави зауважив, що до таких об’єктів є багато питань, і "це дуже серйозний виклик".

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували. Тим часом правоохоронці затримали чотирьох людей, причетних до організації цього приватного будинку для літніх людей.

У зв'язку з пожежею президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) 22 січня прибув з робочою поїздкою до Харкова.

Більше читайте у нашому матеріалі: 15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо

1