Зеленський назвав шляхи визволення заблокованого Маріуполя

Президент спростував заяву Шойгу про захоплення міста
Головне
Зеленський назвав шляхи визволення заблокованого Маріуполя
Наслідки обстрілу Маріуполя Фото: https://t.me/mariupolrada/8831
21 Квітня 2022, 19:36
читать на русском

Президент Володимир Зеленський спростував заяви російського міністра оборони Сергія Шойгу про взяття під контроль рашистів знищеного Маріуполя.

Під час брифінгу український президент зазначив, що росіяни не контролюють Маріуполь на 100%:

Мені не відомо, що повідомив росіянам міністр оборони російської федерації. Я знаю, що більшу частину Маріуполя вони давно захопили. Ми з вами це прекрасно знаємо. Є частина нашого міста, де знаходяться наші військові, які там залишилися, і поки що вони там залишаються... Ситуація складна. Ситуація погана. З вчорашнього дня вона практично не змінилася. Заблоковані декілька тисяч людей наших військових, а також цивільних, які поруч з ними. Це в основному жінки та діти, а також десь близько 120 тисяч, за нашими розрахункам, заблокованих вцілому в Маріуполі мирних жителів.

Зеленський зазначив, що Україна працює над організацією гуманітарних коридорів, проте російська сторона  почала блокувати цей процес.

Він нагадав, що була пропозиція обміну, хоча б поранених на поранених. За його словами, на "Азовсталі" близько 400 поранених українських військових.

Також президент назвав шляхи деблокування Маріуполя. Один з них - силовий, інший - дипломатичний, гуманітарний.

Є військовий шлях. До нього потрібно готуватися, і ми готуємось бути потужними, і тут потрібна допомога наших партнерів. Самим нам складно, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, російські війська другий місяць знищують Маріуполь в Донецькій області, заявляючи, що у місті не лишилося мирних громадян, а у підвалах ховаються "нацисти" та "бендерівці". Зокрема, 19 квітня російські окупанти скинули потужну бомбу на лікарню у районі "Азовсталі" (Маріуполь).  Хоча напередодні бійці "Азова" заявляли, що на "Азовсталі" ховаються від російського бомбардування мирні мешканці.

Влада Маріуполя домовлялася з рашистами про "зелені коридори" для евакуації маріупольців, проте окупанти продовжували обстрілювати місто, не даючи змоги вивести людей до автобусів.

Читайте також

1