160 тисяч мирних людей заблоковані у Маріуполі - мер

Бойченко заявив про необхідність повної евакуації міста
160 тисяч мирних людей заблоковані у Маріуполі - мер
Маріуполь після обстрілів з космосу / Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko
28 Березня 2022, 16:03
читать на русском

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що ситуація в місті залишається вкрай важкою і потрібна повна евакуація населення.

Як повідомляє Маріупольска міська рада, Бойченко сказав, що наразі у Маріуполі перебуває понад 100 тисяч людей.

Близько 160 тисяч, за визнанням відомих людей, які мешкають у Маріуполі, в якому неможливо жити, бо немає взагалі нічого: ні світла, ні тепла, — сказав він.

Мер міста зазначає, що потрібна повна евакуація, однак вона неможлива через постійні обстріли окупантів:

Стоять 26 автобусів, які мають вирушити до міста Маріуполь з метою евакуації, але немає на сьогодні, на жаль, рішення, щоб вони розпочали свій рух… Під обстрілами наші героїчні водії намагаються дістатись до тих точок, де сьогодні можуть бути маріупольці, і вони чекають із надією, що така можливість у них з'явиться. Але не все в наших силах, на жаль, ми перебуваємо сьогодні в руках цих окупантів тут.

Він сподівається, що міжнародні партнери змусять російських агресорів припинити вогонь, аби порятувати життя маріупольців.

Дуже сподіваємось на президентів Франції, Туреччини, що вони все ж достукаються, і нам відкриють стійкий «зелений коридор», і ми заберемо тих людей, які хочуть повернутися на підконтрольну територію України, вони просять і благають про це, – заявив мер.

Нагадаємо, російські військові завдають постійних обстрілів Маріуполю. Артилерійські обстріли та авіаудари летять по школах, житлових будинках та об'єктах критичної інфраструктури.

16 березня 2022 року окупанти скинули бомбу на Донецький обласний драматичний театр в Маріуполі, де знайшли притулок близько тисячі мирних мешканців, переважно жінок і дітей.

Перед тим, як завести дітей у бомбосховищі театру, поблизу будівлі зробили величезні написи "ДІТИ", які було видно навіть з повітря. Однак це не зупинило рашистів, і вони атакували людей з дітьми, які ховалися від бомбардування у підвалі театру. Внаслідок обстрілів у драмтеатрі загинули 300 людей. 

Читайте також

1