Зеленський не очікує, що Меркель приїде до Києва з подарунками

Президент все ж думає, що можуть бути гарантії для України
Головне
Зеленський не очікує, що Меркель приїде до Києва з подарунками
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
19 Серпня 2021, 22:03
читать на русском

Президент Володимир Зеленський не виключає, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель після візиту до Росії привезе в Київ певні гарантії енергетичної безпеки для України.

Про це глава держави сказав у інтерв'ю журналістам видань з країн "Нормандської четвірки" та США, передає пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, він повністю спокійний щодо того, що Меркель спочатку відвідає Росію.

Я надзвичайно прагматичний у своїх поглядах та можу реалістично оцінювати свої очікування. Йдеться насамперед про реальні результати. Я не очікую, що канцлер приїде з подарунками в Київ. Цього вона не робила навіть у минулі роки. Я сподіваюся, що Ангела Меркель та Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України. Наприклад те, що Росія погодиться на постачання мінімальних обсягів газу, що транспортуватиметься газопровідною системою України в ЄС, - сказав президент.

Зеленський зауважив, що Меркель у відносинах з Росією керується прагматичними міркуваннями, але він вважає цей підхід надто м’яким. Тому зрозуміло, що вона намагається підтримувати відносини з Кремлем.

Це можна назвати прагматичним підходом. І вона хоче уникнути того, щоб під час виборів до Бундестагу 26 вересня дійшло до якихось сюрпризів. Росія має, як і раніше, вплив. Моя особиста думка, що канцлер просуває дуже делікатний шлях балансування. Як на мене, то це аж занадто м’яко, - наголосив він.

Нагадаємо, 11-12 липня президент України Володимир Зеленський побував з дводенним робочим візитом у Німеччині, де провів низку зустрічей. Зокрема, глава держави провів перемовини з головою Християнсько-демократичного союзу, прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

У ніч на 13 липня завершилася зустріч президента Володимира Зеленського і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Читайте також

1