Зеленський обговорив з Ердоганом евакуацію поранених бійців та цивільних з Маріуполя

Також Анкара готова надати необхідну підтримку переговорному процесу між Україною та РФ
Важливо
Зеленський обговорив з Ердоганом евакуацію поранених бійців та цивільних з Маріуполя
Зеленський та Ердоган Фото: president.gov.ua
24 Квітня 2022, 17:09
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський обговорив телефон з турецьким лідером Реджепом Тайїпом Ердоганом можливі гарантії безпеки України та евакуацію поранених бійців та мирних жителів з Маріуполя.

Про це повідомив  Зеленський у Twitter та видання Anadolu Agency.

Ердоган заявив, що Анкара готова надати необхідну підтримку переговорному процесу між Україною та РФ. Турецький лідер також заявив про необхідність забезпечити евакуацію поранених та мирних жителів із Маріуполя.

Зеленський зазначив, що йшлося і про "обмін заблокованих військових".

Провів важливу телефонну розмову з президентом Ердоганом. Напередодні його перемовин із Путіним наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних з Маріуполя, зокрема з "Азовсталі", негайного обміну заблокованих військових.

Обговорили перебіг переговорного процесу, узгодження з Туреччиною та іншими країнами гарантій безпеки для України, - сказав Зеленський.

Також було порушено питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також із глобальною харчовою безпекою, яка опинилася під загрозою через блокування судноплавства в Чорному морі.

Нагадаємо, що російська армія може вдертися до Молдови. За інформацією, що є в Україні, можливий сценарій з оточенням та блокадою міст.

Читайте також