Арахамія назвав "ворожінням на кавовій гущі" ймовірність прямих переговорів Зеленського та Путіна

Україна має тисячі доказів того, що Росія безпосередньо залучена до цієї війни
Арахамія назвав "ворожінням на кавовій гущі" ймовірність прямих переговорів Зеленського та Путіна
Народний депутат Давид Арахамія (фото: УНІАН)
1 Грудня 2021, 16:27
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував заяви президента Володимира Зеленського про необхідність прямих переговорів з Росією щодо Донбасу.

Про це повідомляє PavlovskyNEWS.

За словами Арахамії, можливі терміни початку діалогу Зеленського з російським президентом Володимиром Путіним важко назвати.

Реальність цього процесу - це ворожіння на кавовій гущі, - заявив він.

Водночас глава фракції вважає, що президент зробив правильний і сміливий крок, оскільки люди, які імітують цей процес, "ходять навколо та довкола і ніхто прямих меседжів не дає".

У нас є тисячі доказів того, що Росія безпосередньо залучена до цієї війни. Що вона з того боку як фінансує, так і інструктує та надсилає ресурси із озброєнням. І це секрет Полішинеля, як кажуть. Ми сторона цієї війни і постраждалі, тому будемо точно називати речі своїми іменами, - сказав Арахамія.

Арахамія наголосив, що свідчення того, що Росія є стороною конфлікту є неформальна стаття російського бюджету - від 2 до 3 млрд доларів на рік йде на підтримку окупованих територій.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1