Єрмак заявив про високі ризики повномасштабної ескалації з боку Росії

Він сподівається, що цього таки не буде
Важливо
Єрмак заявив про високі ризики повномасштабної ескалації з боку Росії
Андрій Єрмак Фото: УНІАН
1 Грудня 2021, 11:35
читать на русском

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що Росія може вдертися на територію України. За його словами, є високі ризики повномасштабної ескалації з боку РФ взимку.

Про це Єрмак розповів в інтерв'ю РБК-Україна. Він сподівається, що цього таки не буде, але все ж оцінив ризики повномасштабної ескалації з боку РФ.

Скажу так: ризики високі, але я сподіваюся, що цього не станеться, - сказав він.

За словами Єрмака, причиною активізації дій Кремля біля українських кордонів та в ОРДЛО є мотивація у великій політиці та великі інтереси, про які лише можна здогадуватися.

Я вважаю, ми робимо все, в тому числі, на дипломатичній арені. Про це не прийнято багато говорити, але повірте, ми робимо все можливе. І ми відчуваємо величезну повагу до нашого президента і нашої країни. Всі цінують його чесність і вважають його сильним лідером. І тому сьогодні все, що планується керівництвом України, проходить в рамках практично щоденних консультацій з іншими світовими лідерами, - заявив Єрмак.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1