Зеленський перебуває з візитом у Литві (фото)

Президент привітав Литву із Днем державності
Головне
Зеленський перебуває з візитом у Литві (фото)
Володимир Зеленський і Гітанас Наусєда (Фото: Офіс президента)
6 Липня 2021, 14:49
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський на запрошення президента Литви Гітанаса Наусєди взяв участь у святкових заходах з нагоди відзначення Дня державності Литви у Вільнюсі.

Про це повідомили в Офісі президента України.

На площі біля Президентського палацу відбулася урочиста церемонія підняття державного та історичного прапорів Литовської Республіки. Також відбулися показові виступи підрозділу почесної варти.

Для мене сьогодні велика честь перебувати в Литві в річницю важливого для вас свята – Дня державності. Від імені України та від щирого серця вітаю вас і весь литовський народ з цим особливим днем, – сказав Зеленський у своєму виступі.

Він зазначив, що Україна розділяє з литовцями радість свята та відчуває його особливе значення, зокрема завдяки спільному минулому наших народів. Крім того, за його словами, наші країни мають спільне сьогодення.

Сьогодні Україна захищає власну державність, суверенітет і територіальну цілісність. І весь цей час на цьому шляху Литва є нашим надійним та незмінним партнером. Очевидно, що тільки та держава, яка має велику історію власної державності, яка високо її цінує і знає, що таке боротись за свою незалежність, тільки вона може так щиро підтримувати державність іншої країни, поважати її боротьбу та захист власної незалежності. Литва однією з перших засудила анексію Криму з боку Російської Федерації. Литва першою офіційно заявила про готовність підтримати вступ України до Євросоюзу, – наголосив президент України.

Глава держави запевнив, що Україна вдячна Литві за цю підтримку й незмінно її пам’ятатиме.

Також, за словами Президента, наші держави об’єднує спільне майбутнє.

Україна й Литва не мають спільного кордону, але ми маємо найголовніше – спільні цінності, спільні інтереси та спільні прагнення, а отже – спільний шлях до успішного спільного завтра, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 6-7 липня перебуватиме з візитом у Литві з метою участі у 4-й міжнародній Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться у Вільнюсі. Під час візиту також заплановане проведення переговорів Зеленського з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Читайте також

1