Зеленський підписав закон про реформу "Укроборонпрому"

"Укроборонпром" перетворять в акціонерне товариство, єдиним акціонером якого буде держава
Важливо
Зеленський підписав закон про реформу "Укроборонпрому"
ДК “Укроборонпром” (фото: УНІАН)
2 Жовтня 2021, 20:20
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про реформу ДК "Укроборонпром".

Про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну "Укроборонпром". Ця подія є крапкою у довгому та непростому процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК. Та водночас ця подія - нова точка відліку для української оборонки, - написав Гусєв.

На думку Гусєва, після підписання закону в Україні зможуть:

  • Посилити обороноздатність України, структурно перезавантаживши 118 розрізнених підприємств Укроборонпрому, 21 з яких – поки що знаходиться на тимчасово окупованих територіях.
  • Запровадити сучасні підходи корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.
  • Створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами.
  • Здійснювати трансфер технологій.
  • Залучати прямі (у т.ч. іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, 13 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3822 щодо реформи оборонно-промислового комплексу України – за законопроєкт в цілому проголосували 256 депутатів.

Документ передбачає перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, єдиним акціонером якого буде держава в особі Кабінету Міністрів. При цьому галузеві та наукові-виробничі потужності будуть реорганізовані у господарські суб’єкти, які перебуватимуть під корпоративним управлінням Укроборонпрому.

Читайте також

1