Зеленський подякував Греції за підтримку України

Президент телефоном поспілкувався із керівницею Греції
Зеленський подякував Греції за підтримку України
Владимир Зеленский (Фото: president.gov.ua)
10 Лютого 2021, 17:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Грецької Республіки Катеріною Сакелларопулу.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Сакелларопулу зазначила, що Греція сприятиме пришвидшенню отримання вакцини Україною, як того просив Зеленський.

Згодом після розмови президент України опублікував твіт, де побажав "здоров’я грецькому народу" та подякував президентці Греції "за згоду сприяти в отриманні вакцини проти COVID19".

Він також запросив Сакелларопулу на святкування 30-річчя Незалежності України.

У пресслужбі ОП повідомили, що президенти також поспілкувалися про туристичні можливості двох країн та про збільшення туристичних потоків після закінчення пандемії.

Під час розмови з Сакелларопулу Зеленський подякував за підтримку з боку Греції в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України. Він розповів про ключові пріоритети нашої держави у співпраці з ЄС та подальшому посиленні співробітництва України з НАТО у статусі партнера з розширеними можливостями, - повідомили в ОП.

Читайте також

Сакелларопулу наголосила, що Греція завжди підтримувала й підтримуватиме європейські прагнення України та поглиблення асоціації з Євросоюзом у всіх сферах.

Глава Української держави також висловив подяку за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а президентка Грецької Республіки зазначила, що цінує прогрес у реформах в Україні під керівництвом Володимира Зеленського, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві до тридцятиріччя незалежності України відбудеться військовий парад на Хрещатику та Майдані Незалежності у 2021 році. Організацію та проведення військового параду до 30-ї річниці незалежності поклали на Кабінет міністрів України.