Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині: що на це кажуть у Москві

Пєсков сказав, чи піде на такий крок Путін
Головне
Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині: що на це кажуть у Москві
Президент Туреччини Ердоган Фото: president.gov.ua
4 Лютого 2022, 12:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підтвердив готовність зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним на території Туреччини.

Про це повідомив президент Туреччини Тайіп Ердоган під час бесіди з турецькими журналістами на борту літака, повертаючись з Києва, де перебував з офіційним візитом, інформує телеканал CNN TÜRK.

Ердоган сказав, що Зеленський особисто заявив йому про таке рішення.

Я надаю велике значення зустрічі з паном Путіним з цього питання, тому що на зустрічі з Зеленським я побачив, що ми вже маємо домовленість з цих питань. На цей час у Європі є серйозна проблема у плані розв'язання цього питання, - сказав президент.

Тим часом прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що у Москві не відкидають можливості жодних переговорних форматів із представниками Києва.

Ніхто не відкидає цього... Президент каже, що він готовий зустрічатися заради справи з будь-ким, - сказав він, проте додав, що щодо можливих турецьких переговорів Путіна та Зеленського, якась конкретика відсутня.

Пєсков пояснив, що для організації зустрічі потрібне "розуміння, що буде на виході і що обговорюватиметься".


Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що виступає за мир між Росією та Україною та запропонував посередництво між країнами для збереження миру на Донбасі.

Ердоган зазначив, що Туреччина виступає за встановлення миру у регіоні  та наголосив на важливості цього факту для Туреччини через занепокоєння за долю "кримських тюрків" — кримськотатарського народу.

Також Ердоган запропонував президентам Росії та України Володимиру Путіну та Володимиру Зеленському зустрітися в Анкарі, аби провести перемовини.

У Росії кажуть, що готові організувати зустріч президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Сочі, Москві, чи у Санкт-Петербурзі. Проте знову виступили проти перемовин на тему ситуації на Сході України.

Читайте також

1