Готові говорити: Росія запрошує Зеленського на свою територію, однак є умова

Президентові запропонували зустріч у Пітері, Москві чи Сочі
Готові говорити: Росія запрошує Зеленського на свою територію, однак є умова
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров Фото: Пресслужба МЗС Росії
28 Січня 2022, 12:25
читать на русском

Росія готова організувати зустріч президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають російські ЗМІ.

Він зауважив, що така зустріч може розглядатися, якщо українська сторона "хоче обговорювати нормалізацію відносин із Росією".

Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, які страждають від збитків, завданих односторонніми діями його режиму, і на ці дії, звичайно, ми відповідаємо, ми готові. Будь ласка, нехай приїжджає до Москви, Сочі, Петербурга, куди домовляться, - заявив міністр.

Лавров каже, що Росія не готова обговорювати з Україною питання Донбасу.

Якщо він хоче обговорювати Донбас, йдіть, будь ласка, до контактної групи, в якій за рішенням Нормандського формату мають розглядатися всі питання врегулювання безпосередньо між Києвом та Донецьком, Києвом та Луганськом, - сказав він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес. Однак у Росії постійно відтягували відповідь щодо зустрічі президентів, наполягаючи, що питання Донбасу при перемовинах їх не влаштовує.

У січні 2022 року президент Туреччини  Реджеп Тайіп Ердоган запропонував президентам Росії та України сісти за стіл переговорів для розв'язання конфліктних питань.

Читайте також