Зеленський поновив склад Ради національної безпеки та оборони

До складу РНБО увійшли Костін та Малюк
Головне
Зеленський поновив склад Ради національної безпеки та оборони
Засідання РНБО (фото: president.gov.ua)
5 Серпня 2022, 09:03
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів зі складу Ради нацбезпеки та оборони ексглаву СБУ Івана Баканова та колишню генпрокурорку Ірину Венедіктову.

Документ опубліковано на сайті Офісу президента.

В Указі №555/2022 "Про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України" зазначається, що складу РНБО увійдуть новопризначений очільник Генеральної прокуратури Андрій Костін  та перший заступник голоси Служби Безпеки Василь Малюк.

 Увести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України таких осіб: Костін Андрій Євгенович - генеральний прокурор. Малюк Василь Васильович - перший заступник голови Служби безпеки України. Вивести зі складу Ради національної безпеки і оборони України І.Баканова та І.Венедіктову, - зазначається в документі.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

Верховна Рада на засіданні 19 липня підтримала подання президента Зеленського про звільнення генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.

27 липня президент Зеленський вніс до ВР кандидатуру Костіна на посаду генпрокурора. Цього ж дня Костіна було призначено новим Генеральним прокурором України.

Верховна Рада на засіданні 19 липня розглянула подання президента щодо звільнення голови СБУ Івана Баканова. Цього ж дня Баканова було звільнено з посади голови СБУ. 

1