Зеленський запропонував звільнити Баканова з посади голови СБУ

Рада отримала проєкт постанови про звільнення Баканова
Головне
Зеленський запропонував звільнити Баканова з посади голови СБУ
Іван Баканов (фото: УНІАН)
18 Липня 2022, 20:59
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Про це йдеться у проєкті постанови.

Сьогодні, 18 липня, Верховна Рада отримала проєкт постанови, яким пропонується звільнити з посади голови СБУ Івана Баканова. Його вже передали на розгляд керівництва парламенту.

Своєю чергою народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк розповів, що звільнення Баканова парламент може розглянути вже на найближчому пленарному засіданні. Це питання стане першим пунктом порядку денного парламенту.

Водночас нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко з посиланням на власні дані зазначив, що Баканов забрав речі з кабінету ще у пʼятницю, 15 липня.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

В Офісі президента зазначили, що Венедіктова та Баканов не звільнені, а відсторонені від посад на час розслідування. 

Президент Володимир Зеленський після відсторонення голови СБУ Івана Баканова призначив його заступника Василя Малюка керувати відомством.