Зеленський попередив Венедіктову: потрібні результати

Інакше Генпрокурора чекає відставка
Зеленський попередив Венедіктову: потрібні результати
Ірина Венедіктова (фото: Офіс генпрокурора)
12 Жовтня 2020, 14:04
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова має показати результати своєї роботи до кінця року.

Про це він сказав вв інтерв'ю програмі Hard Talk BBC, відповідаючи на запитання про причину зміни генпрокурора в березні 2020 року після півроку його роботи.

Вони нікого не посадили. Вони могли не пересаджати всіх корупціонерів, я розумію. Півроку - дуже мало. Але мають бути кроки, ми маємо відповідати перед суспільством, якому ми пообіцяли, що будуть посадки. Ми це обіцяли. І якщо зараз діючий генпрокурор, новий генпрокурор, якщо вона до кінця року не покаже свого результату, їй я дам таку саму відповідь, - сказав Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також заявив, що він не має на меті переслідувати п’ятого президента Петра Порошенка.

Зеленський прокоментував п'ятнадцять кримінальних справ, порушених проти Порошенка і про те, що створюється враження, ніби нинішня влада цілеспрямовано переслідує п'ятого президента.

Все олігархи повинні жити за законами, Порошенко один з цих олігархів... Всі рівні перед законом. І кримінальні справи, які є проти чиновників колишніх, бізнесменів, які крали гроші або ймовірно їх крали, вони повинні постати перед судом, - додав Зеленський (досьє Володимира Зеленського).