Зеленський про Азербайджан: Україна не надаватиме військову допомогу жодній зі сторін конфлікту

Президент зазначив, що Україна закликає Вірменію та Азербайджан до діалогу
Головне
Зеленський про Азербайджан: Україна не надаватиме військову допомогу жодній зі сторін конфлікту
Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
2 Жовтня 2020, 19:59
читать на русском

Україна не надаватиме військову допомогу жодній зі сторін азербайджано-вірменського конфлікту. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час робочої поїздки до Чернівецької області.

Мова не йде про те, що (Україна – ред.) буде надавати військову допомогу будь-якій країні, - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що Україна закликає Вірменію та Азербайджан до діалогу. Він також визнав, що відносини з Азербайджаном в останні рік-два стали особливими – вони потужні на економічному напрямку і на геополичному, повідомляє Укрінформ.

Читайте також

Глава держави також прокоментував заяву народного депутата з фракції "Слуга народу" Людмили Марченко, яка в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила, що Україна готова у разі потреби надати військову допомогу Азербайджану. Він зазначив, що вирішувати такі питання – точно не є компетенцією депутата.

Вони у нас в Раді все говорять таке, що не можна, мені здається, щоб потрапляло у ЗМІ. Але це особисте висловлення, ми живемо у вільній державі, - сказав президент.

Читайте також

Нагадаємо, народна депутатка Людмила Марченко в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер заявила про готовність надання Україною військової допомоги Азербайджану в разі, якщо виникне така необхідність.

На заяву депутатки відреагував Міністр закордонних справ України, який закликав депутатів обережніше висловлюватися щодо питань, які стосуються військової допомоги іноземним державам.

Кулеба нагадав, що "Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор" і тому вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні.

1