Зеленський про можливу війну з Росією: українці захищатимуться

Президент заявив, що не боїться вторгнення російських військ
Головне
Зеленський про можливу війну з Росією: українці захищатимуться
Українські військові та Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
16 Квітня 2021, 15:09
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не боїться вторгнення російських військ на сході України і країна готова до будь-якого розвитку подій.

Про це він розповів в інтерв'ю La Repubblica, повідомляє його пресслужба.

 Жодного страху зараз бути не може, адже будь-яке намагання розширити агресію проти України означатиме удар по безпеці всієї Європи. Це відчує кожна країна континенту. Ми готові до будь-яких варіантів розвитку подій – все ж враховуйте, що війна проти нас триває з 2014 року. І це – жорстока війна із застосуванням безпілотників, артилерії, бронетехніки, мін, - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що за останні три місяці через війну на Сході України загинули майже 30 військових.

Також Зеленський звернув увагу, що на східному кордоні і в Криму Росія розмістила близько 80 тисяч військових, "до яких слід додати ще тридцять тисяч проросійських бойовиків та офіційних військових РФ на Донбасі".

Точно не в інтересах Європи, щоб такий військовий потенціал могли використати за прямим призначенням, як цього бажатиме Москва. Розширення війни може принести тільки нові страждання та проблеми всім, і ніхто не отримає від того користі, - вважає український головнокомандувач.

Читайте також

На питання, якби Путін наказав своїй армії здійснити похід на Україну, чи була б Україна готова захиститися, Зеленський відповів, що він упевнений, що на захист країни стануть всі українці.

Від початку моєї роботи на посаді президента ми робили все, що можливо, для активізації переговорів і пошуку мирного рішення. Ми завжди готові повернутися до змістовної дипломатичної розмови, закликаємо Росію до цього ж. Зрозуміло, що українці захищатимуться, як ми й робимо це з 2014 року. Не може бути жодної альтернативи збереженню нашого суверенітету та державної незалежності, тим більше що бойові дії відбуваються на нашій землі, а не на чужій території, - наголосив він.

При цьому президент наголосив, що першочерговий захист – це робити все, щоб не допустити розширення агресії.

Нагадаємо, президент Зеленський раніше заявив, що Росія на Донбасі займається провокаціями, тисне та намагається залякати Україну.

1