Зеленський розповів, що Росія робить на Донбасі

Зі сторони РФ є тиск політичний, мілітаризований та психологічний
Важливо
Зеленський розповів, що Росія робить на Донбасі
Володимир Зеленського Фото: Офіс президента
16 Квітня 2021, 11:05
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, що РФ робить на Донбасі. Так, Росія займається провокаціями, тисне та намагається залякати Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Le Figaro, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Вони точно намагаються показати, що ми повинні боятися, і вони намагаються точно провокувати нас. Ми бачимо, скільки пострілів. Ми бачимо з окупованих територій снайперський вогонь. Ми маємо різні розвіддані, і ми бачимо нарощування військ як у Криму, на Донбасі, так і на кордонах України та Росії у різних напрямках. Вони начебто трактують це як підготовку до навчань "Захід-2021". Але ми всі  розуміємо – це тиск. Тиск політичний, мілітаризований, психологічний, - сказав він.

Зеленський вважає, що є психологічний тиск, оскільки окупанти стріляють і чекають, що українські військові будуть відповідати так само. Мало того, вони "чекають", що Україна піде в наступ на Донбасі, але "такого щастя" Росія не отримає.

Україна бачить риторику Росії, риторику оточення президента Володимира Путіна. Зеленський вважає це дуже небезпечним для України, Європи та РФ.

Це небезпечна риторика, коли ти говориш, що ми в будь-якому разі готові захищати "наших" російських громадян, - зазначив Зеленський.

Читайте також

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) наголосив, що в усьому світі є росіяни, як і українці, і французи, й інші нації. Світ – він ширший за колишній Радянський Союз, за Європу, за Сполучені Штати, за Китай. Тому не можна обмежити людей за національною ознакою в тому, щоб десь жити чи працювати.

Взяти тих же айтівців. Можна ж сказати, що у Кремнієвій долині ми повинні захищати громадян Росії, Індії, України, Великої Британії, інших країн. Там навіть американців не більшість. Але це не означає, що кожна з цих країн повинна захищати своїх громадян і заводити туди війська. Тоді це – світова війна, - зазначив він.

Український лідер нагадав про паспортизацію на окупованому Донбасі, де наразі 250-300 людей з російськими паспортами. А робить РФ це для того, щоб потім сказати, що "ми захищаємо громадян Росії".

Так само у Криму від початку незалежності України Росія роздавала російські паспорти. А потім прийшли ніби на "захист" російських громадян.

Але коли ти захищаєш, від цього 14 тисяч людей не гинуть. Це звучить однаково і українською, і французькою, і навіть російською мовою, що коли ти захищаєш – люди живі, - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розповів, про що жалкує після того, як здобув посаду президента. Він шкодує про брак часу, який він міг би присвятити вихованню дітей

1