Зеленський про "зелених чоловічків" у 2014 році: ми б там всі вмерли в Криму

Президент сказав, що не може поставити хрест на Криму
Важливо
Зеленський про "зелених чоловічків" у 2014 році: ми б там всі вмерли в Криму
Володимир Зеленський (фото: пресслужба ОПУ)
1 Лютого 2021, 16:15
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що якби він очолював країну у 2014 році, то Росія не змогла б окупувати Крим.

Про це Зеленський розповів у інтерв’ю програмі Axios, що виходить на платформі HBO, текст якого оприлюднили в Офісі президента України.

Глава держави стверджує, що якби був президентом у 2014 році, коли Росія провела так званий "референдум" щодо приєднання півострова до Росії, то "ми б там всі померли в Криму, але ми б туди "зелених чоловічків" не пустили".

Читайте також

А якщо б не пустили туди "зелених чоловічків", то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на сході України, - сказав він (досьє на Володимира Зеленського читайте за посиланням).

Нагадаємо, 20 жовтня у посланні до Верховної Ради Володимир Зеленський заявив, що ті, хто "здав Крим" у 2014 році, мають понести відповідальність. При цьому він додав, що тут питання не у помсті, а питання - у справедливості.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував заяву президента про відповідальність винних у "здачі Криму без бою" у 2014 році. На його думку, слова президента були скоріше "політичною риторикою".