Зеленський прокоментував затримку конкурсу з обрання керівника САП

Конкурс зірвали деякі члени комісії
Зеленський прокоментував затримку конкурсу з обрання керівника САП
Президент України Володимир Зеленський (Фото: УНІАН)
9 Жовтня 2021, 17:22
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу з обрання керівника САП.

Про це Володимир Зеленський написав у своєму Twitter.

Не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. Члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок, як належить, - сказав Володимир Зеленський.

За його словами, члени конкурсної комісії повинні належним чином виконувати свої обов’язки, адже для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом.

Зазначалося, що сьогодні, 9 жовтня, кандидати на керівні посади в САП повинні були виконати практичне завдання, проте ключовий етап конкурсу був зірваний через відсутність кворуму для його проведення. Також на засідання не з'явилися члени комісії Олена Бусол, Андрій Гуджал і Євген Соболь.

У свою чергу, ЄС та США були розчаровані затримкою конкурсу. Вони закликали відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок.

Нагадаємо, загалом в Офісі генпрокурора нарахували понад 150 кандидатів на посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та його заступників.

Читайте також

1