Зеленський: протягом року Україна здійснила історичні реформи

Президент згадав про "Дію" - цифрову платформу для бізнесу та громадян
Зеленський: протягом року Україна здійснила історичні реформи
Президент Зеленський (фото: Офіс президента)
11 Грудня 2020, 11:47
читать на русском

Попри виклики, протягом 2020 року Україна з допомогою бізнес-спільноти здійснила історичні реформи. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників міжнародної конференції "Україна: інвестиційна гавань в часи змін", яка відкрилася у Києві 11 грудня та присвячена прогресу реформ і покращенню умов для бізнесу в Україні.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський заявив, що Україна – динамічна європейська країна, яка вдосконалює свій інвестиційний клімат, щоб конкурувати на світовому рівні, створювати нові можливості для бізнесу та збільшувати прямі іноземні інвестиції.

Читайте також

За словами президента, попри виклики, протягом 2020 року Україна з допомогою бізнес-спільноти здійснила історичні реформи. Серед яких: ухвалення законів про запровадження ринку землі, підвищення прозорості податкової системи, підтримка бізнесу доступними кредитами, початок відкритої приватизації, підписання перших концесійних угод.

Також була запущена "Дія" – цифрова платформа для бізнесу та громадян, яка поставила Україну в низку провідних країн з цифровими паспортами та онлайн-послугами, - додав глава держави (досьє Зеленського).

Президент подякував організаторам конференції та наголосив, що Україна "відкрита для світу як інвестиційна гавань у час змін".

Нагадаємо, в Україні побудують дата-центр з інвестиціями в 1 млрд доларів. Міністерство цифрової трансформації України та міжнародний технологічний холдинг TECHIIA анонсували перший в Україні технологічний проєкт, що розв'язує глобальну світову проблему у швидкісній обробці даних.