Зеленський провів телефонну розмову з Ліз Трасс: про що говорили

Мета – зупинити агресію й притягнути винних до відповідальності
Головне
Зеленський провів телефонну розмову з Ліз Трасс: про що говорили
Володимир Зеленський та Ліз Трасс / Колаж: Парламент.UA
7 Вересня 2022, 10:18
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеною прем'єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс та запросив її до України.

Першим серед іноземних лідерів провів розмову з новообраним прем'єр-міністром Запросив її до України. Висловив подяку народу Великої Британії за лідерську оборонну та економічну підтримку України. Важливо, що Велика Британія готова до її подальшого посилення. Приділили увагу безпековим гарантіям, - написав Зеленський у своєму Twitter.

Також президент України обговорив участь Британії у відбудові України.

Мета – зупинити агресію й притягнути винних до відповідальності. Важливо визнати Росію державою-терористом. Продовжуватимемо активну взаємодію в усіх форматах, - зазначив глава держави.

Зеленський привітав пані премʼєр-міністра з початком роботи на посаді у своєму відеозверненні.

Час, коли пані премʼєр-міністр починає роботу, дуже складний. Російський енергетичний шантаж, постійні намагання держави-терориста дестабілізувати політичну ситуацію у Європі й у вільному світі, постійна російська дезінформація... Але, зберігаючи нашу єдність і працюючи у повній координації, ми й це можемо подолати. Почув дуже вагомі слова й щодо нашої співпраці, і щодо майбутніх безпекових гарантій для України, і щодо відбудови нашої держави.

Дуже важливо, що Велика Британія зберігатиме лідерську роль у консолідації вільного світу й захисті свободи. Запросив пані Прем’єр-міністра відвідати нашу державу. І дякую за чітку впевненість у тому, що Україна та вільний світ неодмінно переможуть у цій війні, яку розв’язала Росія, - сказав президент.

Нагадаємо, що візит нової прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс до Києва вже готується.

Читайте також