Посольство розпочало підготовку візиту Ліз Трасс до Києва

Це станеться після формального призначення
Посольство розпочало підготовку візиту Ліз Трасс до Києва
Ліз Трасс (Фото: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via Getty Images)
6 Вересня 2022, 11:32
читать на русском

Візит нової прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс до Києва вже готується.

Про це заявив Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в етері національного телемарафону.

Коли вона (Ліз Трасс, - ред.) формально стане прем'єром, я думаю, відразу ж піде дзвінок, і домовленості про візит Ліз Трасс не забаряться. Ми вже як дипломатична система почали готувати і цю розмову, і приїзд Ліз Трасс до Києва, - заявив він.

Також Пристайко підтримав заяву Трасс щодо готовності застосувати ядерну зброю.

Я впевнений, що це правильна заява, хоч і досить ризикована. Не те, що хотіли б чути багато миротворців у всьому світі, але вона розставила всі крапки над "i". росія отримала потужний сигнал, який вона мала отримати.

Ліз Трасс чудово розуміє і до неї звертався наш міністр Дмитро Кулеба з нагадуванням про те, що Британія - це одна з тих країн, які обіцяли захистити Україну, коли ми позбавимося ядерної зброї, - заявив посол.

Нагадаємо, 6 червня 2022 року члени Консервативної партії Великої Британії висловили вотум довіри Борису Джонсону, завдяки чому він зміг зберегти свою посаду. Однак 7 липня Борис Джонсон пішов з посади прем'єр-міністра і лідера Консервативної партії на тлі політичної кризи, яка виникла в країні через відставки низки міністрів.

У липні 2022 року відбувся останній тур виборів лідера Консервативної партії Великої Британії, до нього увійшли Ріші Сунак та Ліз Трасс. Серед 450 членів партії, які вирішили, як вони голосуватимуть на поточних виборах керівництва, Ліз Трасс набрала 61%, а колишній міністр фінансів Сунак – 39%.

Читайте також

1