Зеленський розповів, де відбудеться Євробачення-2023

Україна вже тричі перемагала на пісенному конкурсі
Важливо
Зеленський розповів, де відбудеться Євробачення-2023
Гурт Kalush Orchestra на Євробаченні Фото: facebook.com/suspilne.eurovision/
15 Травня 2022, 10:19
читать на русском

Президент Володимир Зеленський привітав гурт Kalush Orchestra з перемогою на "Євробачення-2022" та заявив, що наступного року пісенний конкурс відбудеться в Україні.

Про це повідомив президент України у своєму Telegram.

Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом, - сказав Володимир Зеленський.

Також до привітань ​долучився і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Це яскраве відображення не лише вашого таланту, а й непохитної підтримки вашої боротьби за свободу, - написав Борис Джонсон.

З перемогою у Євробачення привітали президент Європейської ради Шарль Мішель, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президентка Європарламенту Роберта Мецола.

Вітаємо Kalush Orchestra та Україну з перемогою на "Євробаченні". Сьогодні ввечері ваша пісня підкорила наше серце. Ми святкуємо вашу перемогу в усьому світі. ЄС з вами, - привітала Україну з перемогою Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

Своєю чергою Роберта Мецола заявила, що наступного року приїде на пісенний конкурс до України.

Додамо, що на "Євробаченні-2022" Україні максимальну кількість балів віддали журі та глядачі з Польщі, Румунії, Молдови, Латвії та Литви. Загалом від суддів гурт Kalush Orchestra отримав 192 бали та посів четверте місце. Проте під час глядацького голосування Україна отримала 439 балів, у сумі - 631, та перемогла.

Нагадаємо, минулого року на "Євробаченні" Україну представляв гурт Go-A з піснею Shum. За підсумками голосування українські представники тоді посіли п'яте місце.

Україна вже двічі перемагала на "Євробаченні": у 2004 році Руслана з піснею "Дикі танці", а у 2016 - Джамала із піснею "1944".

Цьогоріч Україну на Євробаченні представить гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania".

Читайте також

1