Зеленський розповів про те, чому вирішив щепитися від Covid-19

Президент вакцинувався разом з військовими в Луганській області
Головне
Зеленський розповів про те, чому вирішив щепитися від Covid-19
Зеленський вакцинувався на Донбасі (Фото: Офіс президента)
2 Березня 2021, 16:10
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський, який кілька годин тому зробив щеплення від коронавірусу, розповів, чому вирішив вакцинуватися та чи довіряє він індійській вакцині.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

Глава держави зробив щеплення на території військового мобільного госпіталю № 59 разом з військовими лікарями та захисниками, які виконують бойові завдання на передовій і вже проходять планову вакцинацію.

Перед щепленням президент дав письмову згоду на отримання вакцини. Зеленському також повідомили про можливий побічний ефект – підвищення температури.

Це нормально, таке може бути після кожної вакцини, – зауважив президент (досьє Володимира Зеленського).

Після щеплення, коментуючи свій вчинок, Зеленський наголосив на важливості вакцинації від COVID-19.

Щеплення важливе. Я знаю, що таке COVID-19, бо хворів на цю недугу. Тому всім пропоную обов’язково вакцинуватися. Незважаючи на те, що я перехворів на COVID-19, у мене рівень антитіл дуже низький, – зазначив глава держави.

Читайте також

Президент наголосив, що вакцинація допоможе подолати пандемію та повернутися до звичайного способу життя.

Я вважаю, що ця вакцина (Oxford/AstraZeneca (Covishield). – Ред.) якісна, вона одна з найкращих у світі. Побороти COVID-19 тільки засобами захисту остаточно неможливо. Вакцинуватися доведеться. Я вважаю, що вакцина – це реальний шлях повернення до нормального життя, – зазначив Зеленський.


Контекст. Сьогодні, 2 березня, президент України Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусу під час робочої поїздки на Донбас. За словами Зеленського, йому ввели вакцину від коронавірусу виробництва індійського інституту Serum Institut, яку зробили за ліцензією AstraZeneca.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що готовий отримати щеплення проти коронавірусу першим, щоб особистим прикладом показати людям, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна. Він захотів вакцинуватися разом з українськими військовими та у прямому етері.

1