Зеленський розповів про вимоги України на переговорах із росією

Україна не робитиме жодних компромісів щодо своєї незалежності
Важливо
Зеленський розповів про вимоги України на переговорах із росією
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Травня 2022, 12:49
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах із рф вимагає виведення російських військ з територій, які окупували з 24 лютого. Проте відповіді на це від влади росії немає.

Про це повідомив президент України в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1.

В перемовинах ми готові говорити - принаймні вийдіть з тієї території, яку ви окупували починаючи з 24 числа. Так, ви будете на деяких наших тимчасово окупованих територіях продовжувати стояти, на жаль, але це перший зрозумілий крок, щоб про щось говорити, давайте це зробимо. Ми не чуємо відповіді на це питання, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що українська сторона не робитиме жодних компромісів щодо своєї незалежності. Також Зеленський наголосив, що Україна хоче поваги до суверенітету, територіальної цілісності, традицій, народу та мови. Саме ці речі порушила росія.

Я зараз сказав банальні речі, але саме всі ці звичайні нормальні речі порушила рф. І для цього потрібно їх відновити - вивести свої війська з нашої землі. Наших військ на території рф немає. Вивести війська, деокупувати наші домівки, я вже не говорю про те, що треба повернути все награбоване зі звичайних домівок, - додав президент.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович переконаний, що саме Україна диктуватиме умови під час мирних переговорів. Зараз перед рф стоїть вибір — мирний договір або військова поразка.

Читайте також

1