Зеленський сказав, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ від початку війни

Внаслідок бойових дій постраждали території 10 областей
Зеленський сказав, скільки населених пунктів звільнили ЗСУ від початку війни
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
3 Липня 2022, 09:34
читать на русском

Збройні сили України звільнили 1027 населених пунктів з початку повномасштабного вторгнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 2 липня.

За його словами, після 24 лютого внаслідок бойових дій постраждали території 10 областей. За цей час вже звільнили 1 027 міст і селищ, але під російською окупацією перебувають ще 2 610 населених пунктів.

У багатьох тилових містах зараз відчувається розслабленість, але війна не закінчилась – вона є. На жаль, її жорстокість подекуди тільки наростає, і не можна про неї забувати. Тому обов'язково допомагайте армії, допомагайте волонтерам, допомагайте усім, хто залишився наодинці в цей час, — сказав президент.

Зеленський зазначив, що наразі на Харківщині посилюється ворожа активність. Водночас ЗСУ вигнали окупантів з Іванівки Херсонської області, також захисники продовжують тиснути на півдні України.

Президент закликав українців використовувати всі інформаційні можливості, соцмережі зокрема, аби поширювати правду про війну і про злочини окупантів.

Нагадаємо, що війна в Україні триватиме ще довго, оскільки російський диктатор владімір путін не відмовився від ідеї захопити більшу частину України військовим шляхом.

Читайте також

1