Зеленський створив спецкомітет для підготовки до річниці Конституції

Уряд має розробити та забезпечити проведення урочистих подій у Києві та інших містах
Зеленський створив спецкомітет для підготовки до річниці Конституції
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
30 Березня 2021, 17:28
читать на русском

Президент Володимир Зеленський 30 березня підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції України.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський підписав указ № 128/2021 "Про відзначення 25-ї річниці Конституції України".

Враховуючи важливе значення Дня Конституції в Україні, влада планує організувати гідне святкування. Для цього Кабінет міністрів має утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо святкування.

Співголовами комітету стали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. До його складу увійдуть представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад та громадських об'єднань.

Уряд має розробити та забезпечити проведення урочистих подій у Києві та інших містах, враховуючи пропозиції комітету та епідемічну ситуацію.

Читайте також

Серед студентів та молодих науковців проведуть конкурс на найкращу наукову роботу щодо конституційно-правового регулювання.

Водночас Національний банк України має виготовити та випустити в обіг пам'ятну монету. Міністерство закордонних справ має запросити до участі представників дипломатичного корпусу іноземних держав, міжнародних організацій, української діаспори, а також забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів до річниці Конституції.


Контекст. Цього року у Києві до тридцятиріччя незалежності України відбудеться військовий парад на Хрещатику та Майдані Незалежності.

Відвідати святкування Дня Незалежності пообіцяв Вселенський патріарх Варфоломій.

Президент України Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена здійснити візит до України та взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та святкуванні 30-ї річниці Незалежності України.