Зеленський та посли G7 їздили до Луганської області

Вони поклали квіти до "Вічного вогню"
Зеленський та посли G7 їздили до Луганської області
Зеленський та посли Великої сімки (фото: ОП)
8 Травня 2021, 22:25
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський разом з послами країн "Великої сімки" та ЄС відвідав Луганську область і братську могилу.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Під час робочої поїздки до Луганської області Зеленський відвідав Меморіальний комплекс "Україна – визволителям" у смт Мілове, де у братській могилі поховано 2814 воїнів.

Також поклав квіти до Вічного вогню та вшанував загиблих у боях за рідну землю.

Читайте також

Пам'ять воїнів ушанували посли країн "Великої сімки" та ЄС, які прибули на Луганщину разом із Зеленським (досьє Зеленського).

Президент також оглянув Дзвін Пам'яті на території меморіалу. Це перший з чотирьох дзвонів, встановлення яких Зеленський ініціював рік тому. Чотири дзвони символізуватимуть пам’ять про загиблих та примирення між країнами – учасницями Другої світової війни: Дзвін Пам'яті в Міловому, Дзвін Перемоги на Закарпатті, а також Дзвін Миру в Донецьку та Єдності – у Сімферополі, які будуть встановлені після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що під час Другої світової війни українці воювали разом з десятками народів проти нацизму.