Зеленський вважає найсправедливішим не підіймати мовне питання

Президент вважає, що в Україні є всі закони, аби підтримувати і розвивати рідну мову
Головне
Зеленський вважає найсправедливішим не підіймати мовне питання
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
13 Липня 2021, 14:12
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що мовне питання в нашій державі краще взагалі не підіймати, бо в ньому дуже важко знайти справедливість.

Про це він сказав під час всеукраїнського форуму ”Україна 30. Гуманітарна політика” у Києві.

У нас є українська - єдина державна мова. Це закріплено у Конституції. Кожного разу, коли ми робимо ті чи інші кроки для удосконалення мовного питання, я вважаю, що це політичні питання. І ви сказали, що ”Слуги” щось хотіли, потім скасували... Щось відбувається в парламенті з приводу різних питань. Про мову говорять всі партії, всі парламентарі, щось там доводять, щось пропонують. Я вважаю, що у питанні мови знайти справедливість складно. Я вважаю, що найсправедливіше - не підіймати це питання, - наголосив Зеленський.

Президент переконаний, що в Україні є всі закони, щоб жити, працювати і розмовляти, а також підтримували нашу країну і нашу мову.

Я вважаю, що усе зроблено. Є якісь речі, які не є до кінця справедливими з точки зору міжнародної спільноти, і ви це знаєте, з точки зору Венеціанської комісії, з точки зору деяких країн щодо закону про мову. Такого, щоб усі були задоволені, ніколи не буде, - переконаний Зеленський.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков оприлюднив допис у соцмережі, в якому розмірковує про використання російської мови в Україні для контрпропаганди в інформаційній війні з РФ. Аваков назвав себе російськомовним українським націоналістом і заявив, що українці повинні вітати розвиток "нашої російської мови, якою розмовляють мільйони українців".

Читайте також