Зеленський взявся за суддів: підпише новий указ

Президент готує указ щодо реалізації Стратегії розвитку органів правосуддя
Головне
Зеленський взявся за суддів: підпише новий указ
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
2 Березня 2021, 15:31
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що найближчим часом підпише указ щодо реалізації трирічної Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства, яка була презентована під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент зазначив, що європейські партнери підтримують українську владу не лише у врегулюванні конфлікту на Донбасі, а й у багатьох інших питаннях, зокрема у проведенні судової реформи та вдосконаленні судової системи України.

Вчора на форумі була презентована трирічна Стратегія розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства. Для втілення її у життя я налаштований найближчим часом підписати відповідний указ, – сказав він.

Читайте також

Володимир Зеленський також висловив подяку президентові Європейської ради та в його особі – усьому Євросоюзу за важливу експертну допомогу для побудови в нашій державі стійкої та незалежної судової системи.

Зі свого боку Шарль Мішель, який вперше відвідує Україну з візитом, запевнив у підтримці Європейським Союзом суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України та проведення реформ.

За словами президента Європейської ради, судова реформа також сприятиме поліпшенню бізнес-клімату в Україні.


Контекст:

Президент України Володимир Зеленський налаштований втілити дієву судову реформу, щоб в Україні працювали лише чесні, незалежні та справедливі суди.

1