Зеленський заявив про патову ситуацію на фронті і підтвердив, що хоче звільнити Залужного

Глава держави також заявив, що роздумує над рядом замін інших керівних осіб держави
Головне
Зеленський заявив про патову ситуацію на фронті і підтвердив, що хоче звільнити Залужного
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
5 Лютого 2024, 10:32
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив про "патову ситуацію" на фронті.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1.

"Щодо війни на фронті - це патова ситуація, це факт, бо були затримки з технікою, а затримки означають помилки. Ми воюємо проти терористів, які мають одну з найбільших армій у світі, боєприпасів не вистачає, але потрібні сучасні технічні засоби" ", - сказав президент.

Також Володимир Зеленський вперше підтвердив наміри звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Президент додав, що він також розмірковує над звільненням не лише Залужного, а й інших керівних осіб.

"Звичайно, необхідне перезавантаження та новий початок. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки керівних осіб держави, не лише у військовій сфері. Я розмірковую над цією заміною (Залужного. — Ред.), це правда. Це питання стосується всієї управлінської групи, яка веде машину країни", - заявив Зеленський, відповідаючи на питання про розбіжності із Залужним.

"Якщо ми хочемо перемогти, ми всі повинні рухатися в одному напрямку, бувши переконані в перемозі, нам не можна сумувати, опускати руки, у нас має бути правильна позитивна енергія... Ось чому я говорю про перезапуск, заміну. У мене на думці. щось серйозне, йдеться не про одну людину, а про напрямок керівництва країни", - пояснив він.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, минулого тижня президент Володимир Зеленський зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним , щоб особисто обговорити питання його відставки. Глава держави запропонував головному написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншу значиму посаду, яку той міг би обійняти.

Читайте також

1