Зеленський збирає депутатів на позачергове засідання Ради

Народні обранці мають ухвалити проєкт закону про великий Державний Герб
Головне
Зеленський збирає депутатів на позачергове засідання Ради
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
18 Серпня 2021, 10:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський хоче скликати позачергове засідання Верховної Ради стосовно прийняття законопроєкту "Про великий Державний Герб України".

Про це повідомили у соцмережах одразу двоє народних депутатів України - Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність") та Ярослав Юрчишин ("Голос").

Юрчишин пише, що президент 17 серпня ініціював скликання позачергової сесії парламенту щодо законопроєкту про великий герб.

Відповідно до законодавства, ця сесія має пройти не пізніше 23.08. Для затвердження великого герба необхідні 300 голосів депутатів, - зазначив він.

Депутат стверджує, що в Раді "немає цих голосів".

Слуг народу та олігархічних груп не вистачить суто математично. Підуть домовлятися з ОПЖЗ? Після Медведчука та жомового Ківи тут буде складно. ВРУ збереться і не підтримає президента - почнуть розмову про "не таку ВРУ". Атакувати, скоріш за все, будуть не так ВРУ, як Дмитра Разумкова, поклавши на нього провину за провал. Та якщо "підуть" Разумкова - наступною точно піде ця ВРУ, бо самостійності і так офісно-президентського парламенту стане ще менше, - прогнозує він.

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що народні депутати України зібрали 150 підписів, необхідних для проведення позачергового засідання парламенту. Вони хочуть зібратися 23 серпня і присвятити засідання Кримській платформі.

Раніше, у вересні 2021 року Кабінет міністрів доручив міністерству культури та інформаційної політики провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба України. За результатами конкурсу Мінкультінформ повинен до 1 грудня подати Міністерству юстиції пропозиції, які будуть враховані при підготовці законопроєкту "Про державні символи України".

У листопаді минулого року Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти підбило підсумки конкурсу на найкращий ескіз Великого державного герба України.

Президент України Володимир Зеленський 28 червня вніс до Верховної Ради законопроєкт про великий державний герб України і визначив його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом.

Читайте також наш матеріал: Пороблено: соцмережі бурхливо коментують новий великий герб України 

Читайте також