Зеленський вніс на розгляд Ради законопроєкт про великий державний герб України

Проєкт закону позначили як невідкладний
Важливо
Зеленський вніс на розгляд Ради законопроєкт про великий державний герб України
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
28 Червня 2021, 12:49
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський 28 червня вніс до Верховної Ради законопроєкт про великий державний герб України і визначив його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом.

Про це Зеленський сказав під час виступу на урочистому засіданні Верховної Ради 28 червня.

Відповідно до статті 93 Конституції України, вношу на розгляд Верховної Ради України проєкт закону про великий Державний Герб України і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою, - зазначив він.

За словами президента, доповідатиме законопроєкт під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради перший президент України Леонід Макарович Кравчук.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) подякував всім депутатам, оскільки представники багатьох фракцій долучилися до цього процесу. На думку президент, він дуже важливий.

Читайте також

Як зазначив президент, 28 червня 1996 року поява Конституції України ознаменувала й низку інших важливих речей. Українська мова отримала статус єдиної державної мови, а гривня – статус національної валюти. На найвищому законодавчому рівні були закріплені державні символи: синьо-жовтий прапор, тризуб та гімн "Ще не вмерла України…". І всі ці роки існує тільки одне незакрите питання. Єдиний державний символ, який прямо передбачений Конституцією і якого досі не існує.

Це Великий герб України. За ці роки було багато різних конкурсів, суперечок, сварок, думок і різних бачень. Це нормально, це демократія. Я гадаю, що у рік 30-ліття незалежності і 25-ліття Конституції потрібно в цьому питанні нарешті поставити крапку, - наголосив він.

Нагадаємо, 30 вересня 2021 року Кабінет міністрів доручив міністерству культури та інформаційної політики провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба України. За результатами конкурсу Мінкультінформ повинен до 1 грудня подати Міністерству юстиції пропозиції, які будуть враховані при підготовці законопроєкту "Про державні символи України".

У листопаді минулого року Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти підбило підсумки конкурсу на найкращий ескіз Великого державного герба України.

Читайте також наш матеріал: Пороблено: соцмережі бурхливо коментують новий великий герб України

Читайте також