Зеленський зустрівся з Блінкеном: про що говорили

Сторони обговорили боротьбу з корупцією, реформи, військову підтримку та російську агресію
Головне
Зеленський зустрівся з Блінкеном: про що говорили
Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен (фото: Офіс президента)
6 Травня 2021, 12:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном в рамках його візиту до України.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

За словами президента, це дуже важливо насамперед для українського народу, для нашої незалежності й суверенітету, який, від 2014 року, США підтримують, і Україна вдячна за цю підтримку.

Для мене особисто й для України дуже приємно й це честь – приймати делегацію США, нашого стратегічного партнера, на такому високому рівні, - зазначив президент.

Зеленський вважає, що 2021 рік буде фундаментальним у стосунках між Штатами та Україною, оскільки США прекрасно обізнані щодо ситуації в Україні.

Читайте також

Також Блінкен передав Зеленському теплі привітання від президента США Джо Байдена, а також подякував за зустріч. Штати запевнили, що посли "великої сімки" підтримують територіальну цілісність і суверенітет України

США підтримують Україну в протидії агресії Росії і розбудові реформ, - заявив Блінкен.

Сторони обговорили реформи судової влади та інших інституцій, боротьбу з корупцією, безпеку в Чорноморському регіоні та військову підтримку.

Держсекретар США наголосив, що наразі на кордоні з Україною найбільша концентрація військ від 2014 року. США разом з партнерами працює над тим, щоб Україна могла себе захистити. Вони спостерігають за ситуацією ретельно. Блінкен зауважив, що окрім військового натиску Росії, є загроза в інформаційній сфері, зокрема кібератаки.

Водночас Зеленський запросив президента США відвідати Україну та приєднатись до Кримської платформи.


Контекст. Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 5 травня.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула до Києва разом з Блінкеном.

Читайте також

1