Зеленський звільнив першого заступника голови СБУ

Про причини звільнення Руслана Баранецького не повідомляється
Головне
Зеленський звільнив першого заступника голови СБУ
СБУ (фото: Parlament Ua)
23 Липня 2021, 18:21
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звільнив першого заступника голови Служби безпеки України генерал-майора Руслана Баранецького.

Про це пише УНІАН з посиланням на прессекретаря президента України Сергія Никифорова.

Жодних подробиць рішення Зеленського речник (досьє Сергія Никифорова) не повідомив. Текст указу про звільнення Баранецького на сайті президента поки не оприлюднено.

Як відомо,  Руслан Баранецький пропрацював на посаді першого заступника голови СБУ рік, його призначили 29 червня 2020 року.

Окрім цього "Українська правда" із посиланням на джерела стверджує, що в СБУ звільнили також начальника Управління внутрішньої безпеки відомства Андрія Наумова, який є фігурантом скандальної справи про підготовку щодо нього замаху на вбивство.

Нагадаємо, 23 січня пресслужба СБУ повідомила, що в ході реалізації слідчо-оперативних заходів із припинення злочину, а саме – запобігання вбивству начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, затримали колишнього першого заступника голови Служби безпеки Дмитра Нескоромного. Однак після затримання йому вдалося втекти в невідомому напрямку.

27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника голови Служби Дмитра Нескоромного до організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Нескоромному оголосили про підозру за ч. 1 статті 14, ч. 2 статті 28 та статтю 348 Кримінального кодексу України. Однак сам Нескоромний заявив, що нічого не отримував.

Згодом голова СБУ Іван Баканов зазначив, що Служба безпеки детально перевірятиме можливі зв’язки Нескоромного зі спецслужбами Російської Федерації.

Читайте також