Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО після його критики

Кривонос розкритикував слова президента про мобілізацію жінок на рівні з чоловіками
Головне
Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО після його критики
Сергій Кривонос (фото: УНІАН)
29 Грудня 2020, 21:48
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади секретаря Ради національної безпеки й оборони України після того, як генерал-майор розкритикував мобілізацію Зеленського.

Відповідне рішення було ухвалене 29 грудня. Про це йдеться на сайті глави держави.

Так, указом №604/2020 президент (досьє Володимира Зеленського) звільнив Кривоноса Сергія Григоровича з посади заступника секретаря РНБО. Його направили у розпорядження Міністерства оборони України.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський допустив можливість мобілізації жінок нарівні з чоловіками у випадку розгортання повномасштабної війни з Росією.

Читайте також

Генерал-майор Сергій Кривонос, заступник секретаря РНБО вважає, що оточення президента переконує голову держави, що мобілізувати жінок та чоловіків у разі нового нападу Росії можливо. Однак якщо це й можна зробити в теорії, то на практиці цього не станеться.

Глава виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі (досьє Міхеїла Саакашвілі) своєю чергою заявив, що Кривонос - не експерт, а чинний заступник голови РНБО. Тому, на його думку, він мав би готувати президента до згаданих ситуацій, а не "відпускати кпини з преси, намагаючись довести, що Зеленський повністю некомпетентний".

Саакашвілі переконаний, що заступника секретаря РНБО Кривоноса треба звільнити через його критику президента Володимира Зеленського.

1