Жителі окупованих територій не отримають виплати в червні - Лазебна

Гроші можна буде отримати після звільнення територій
Головне
Жителі окупованих територій не отримають виплати в червні - Лазебна
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
16 Червня 2022, 14:28
читать на русском

Близько 600 тисяч українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, не зможуть отримати пенсії та соціальні виплати в червні.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телемарафону.

За словами Марини Лазебної, виплати не отримають близько 300 тисяч пенсіонерів та 300 тисяч інших найбільш незахищених осіб: інваліди, багатодітні родини та малозабезпечені люди. Це ті громадяни, які опинилися в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях.

Проте всі виплати громадяни зможуть отримати після звільнення територій. Гроші будуть зберігатися на їхніх персональних рахунках.

Таким чином гроші можна буде отримати на банківську картку, на яку перерахують кошти, проте їх зняти немає можливості на непідконтрольній частині України. Також можна відкрити рахунок на ім'я пенсіонера в Ощадбанку, або виплати здійснюватиме Укрпошта, якщо буде така можливість.

Нагадаємо, що пенсії деяким пенсіонерам виплачуватимуть по-новому, оскільки змінено порядок здійснення таких виплат. Замість банківського переказу гроші доставлятимуть через поштові відділення.

Читайте також