Жорсткий ритм та хейт: у Зеленського розповіли, чому звільнилась Мендель

Прессекретарка президента не витримала жорстокого ритму роботи
Жорсткий ритм та хейт: у Зеленського розповіли, чому звільнилась Мендель
Михайло Подоляк (фото: Facebook)
19 Травня 2021, 15:04
читать на русском

В Офісі президента досі не знайшли заміну Юлії Мендель, яка була прессекретаркою глави держави, але пояснили, чому вона звільнилася.

Як повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю "КП в Україні", Мендель було важко працювати у команді президента у режимі 24/7 без перерв.

Кілька причин. Перша - це вкрай жорсткий ритм роботи з президентом Володимиром Зеленським. Володимир Олександрович дуже швидкий в реакції. Він працює 24/7 без перерв. І весь час хоче по-перфекціоністському отримувати якісну роботу, - сказав Подоляк.

За його словами, у такому режимі дуже мала кількість людей може працювати постійно.

Другою причиною він назвав "шалений хейт, в який потрапляла Юля".

Її хейтерили з будь-якого питання, абсолютно незаслужено, як правило. Вона професіонал, вона точно розуміє суть роботи, швидко виконує завдання, ефективно комунікує з людьми в тіньовому форматі. Але вона потрапила під феєричну атаку і ботів, і ломів, і політично ангажованих суб'єктів, і якихось ревнивих журналістів. Природно, це сильно демотивує, - додав Подоляк.

Також, сказав він, рівень Мендель переходить на сходинку вище.

Вона вже повинна була б відійти від функціонала прессекретаря і перейти в функціонал, скажімо так, людини, яка має позицію з багатьох важливих питань і висловлювати її від свого імені, - сказав він.

Подоляк також пояснив, чому досі немає указу про звільнення Мендель.

За його словами, вона допрацьовує до того моменту, поки не з'явиться претендент на роль прессекретаря "з уточненим функціоналом".

З більш жорстким функціоналом. Указ вийде, коли вже буде зрозуміло, що вона передала справи. Потім Юлія перейде в статус радника з міжнародних медіа, - повідомив Подоляк.

Нагадаємо, 30 квітня ЗМІ, посилаючись на власні джерела, почали публікувати інформацію, що Юлія Мендель йде з посади прессекретарки президента. Згодом інформацію підтвердили в Офісі президента. Сама Мендель цю інформацію ще не коментувала.

Читайте також

1