Журналісти розповіли про умови у СІЗО, в якому сидить нардеп Дубинський

Нардеп міститься у спільній камері СІЗО, жодних покращених умов немає
Журналісти розповіли про умови у СІЗО, в якому сидить нардеп Дубинський
Олександр Дубінський
18 Листопада 2023, 17:51
читать на русском

Журналісти дізнались про подробиці утримання під вартою народного депутата Олександра Дубинського, який підозрюється в держзраді.

Про це пише інтернет-видання "Страна".

«Він утримується у загальній камері СІЗО, жодних покращених умов немає. У камері він не один, загальну кількість людей точно назвати не можу. Із особливостей: чомусь саме з його камери перестали виносити сміття — такого не було, доки Олександра Дубинського туди не заселили. Можливо, це є спосіб тиску. Також йому видали поламаний чайник, очевидно, спеціально. А пересилати електроприлади йому не можна, продукти можна лише не готові», – розповів адвокат Дубинського Руслан Гладкий.

Крім того, за словами адвоката, на сьогодні Дубинський, перебуваючи у СІЗО, досконально вивчає кримінальний та кримінально-процесуальний кодекс.

"Ми передали йому ці кодекси та коментарі — він їх вивчає, щоб захищати самого себе і вільно апелювати в рамках закону. До нього ніхто не проходить, крім адвокатів. Родичі та колеги можуть відвідувати його лише через дозвіл слідчого. Поки що такий дозвіл ніхто не брав, і до нього не приходили — у цьому немає потреби, бо весь вільний час займається роботою з адвокатами», — каже Гладкий.

Також, за інформацією адвоката, у телеграм-каналі Дубинського з'являтимуться публікації, попри те, що сам нардеп фізично перебуває без зв'язку.

"Ми, як адвокати, не ведемо телеграм-канал Дубинського. Хто його веде - я не знаю. Але в мене є інформація, що цей канал не мовчатиме. Туди будуть надходити новини - не традиційні відеоповідомлення, але його думки та думка про Попри те, що він перебуває в СІЗО, він не відрізаний від світу і знає про все, що відбувається за рамками ізолятора, тому, я думаю, вже цих вихідних і, можливо, сьогодні від нього будуть короткі «привіти» і новини у телеграм-каналі", - повідомляє адвокат.

Нагадаємо, 13 листопада пізно вночі народного депутата Олександра Дубинського, підозрюваного у державній зраді, відправили під арешт на 60 діб.

Нардеп Олександр Дубинський мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил Росії (відоме як гру). Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання одержували гроші від військової розвідки Росії.

У рамках досудового розслідування було задокументовано, що фігурант розповсюджував фейки про найвище військово-політичне керівництво нашої держави. Один із прикладів дезінформаційної роботи – поширення фейків про нібито втручання українських чиновників у президентські вибори у США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

За даними слідства, окрім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний «Пташка» і зараз ховається від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим обґрунтуванням фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував екс-помічник Деркача, колишній співробітник гри часів СРСР Ігор Колесніков, який за матеріалами СБУ вже засуджено та відбуває покарання за державну зраду.

Як відомо, Олександр Дубинський перебуває під американськими санкціями за співпрацю зі злочинцем Деркачем, ДБР проводить розслідування щодо наявності у нього румунського паспорта. НАБУ у 2019 році відкрило провадження за підозрою у хабар.

Блогери та військові звинувачують нардепа Дубинського у рейдерстві та розкраданні бюджетних коштів. Так підприємство, яке очолює людина, підконтрольна народному депутату Олександру Дубинському, оголосило тендер на закупівлю миючих засобів майже на півмільйона гривень, а виграла тендер фірма, яку очолює вчителька музики.

9 серпня за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру у службовому підробленні документів народному депутату Олександру Дубинському.

За даними слідства, народний обранець виїхав за межі нашої держави під виглядом супроводу свого батька на лікування до іноземної медустанови. Насправді саме тоді вони з громадянською дружиною Оленою Деккерт відпочивали в Іспанії.

При цьому батько нардепа їхав за кордон та повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їхню фальсифікацію.

Читайте також