Зібрали усім миром: Пашу Мерседеса випустили під заставу

За словами адвоката, вірянам вдалося зібрати понад 33 млн грн
Зібрали усім миром: Пашу Мерседеса випустили під заставу
Павло Лебідь (Паша Мерседес)
8 Серпня 2023, 08:54
читать на русском

Митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла звільнено з-під варти. За нього внесли заставу.

Про це повідомив адвокат митрополита Микита Чекман у Telegram.

"Намісника Києво-Печерської лаври нарешті звільнено з-під варти", - написав Чекман.

Він нагадав, що митрополиту Павлу призначили заставу у розмірі понад 33 млн гривень. Гроші нібито вдалося зібрати завдяки збору пожертв, уточнив Чекман.

"Заставу внесли близько 1000 осіб", - розповів адвокат.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет. Потім йому було продовжено запобіжний захід.

13 липня СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебідя).

Встановлено, що за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відеоінтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Окрім того, він назвав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

14 липня Паші Мерседесу змінили запобіжний захід на тримання під вартою. Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Читайте також

1